ONZE SERVICE

APK keuring

Is het weer bijna tijd voor de APK keuring van uw auto? Plan dan uw APK keuring bij PeltaCars. Wij zijn al sinds 2015 een betrouwbare garage voor uw auto. PeltaCars is een universele garage, dit betekend dat u met alle merken auto’s bij ons terecht kunt.

Tarieven

APK keuring benzine: €29,50 (incl. btw en afmeldkosten)
APK keuring diesel: €49,50 (incl. btw en afmeldkosten)

Geen verassingen achteraf

Uw auto na de APK ophalen en een gepeperde rekening gepresenteerd krijgen. Dat wilt u natuurlijk niet. Mocht uit de APK keuring blijken dat er reparaties aan uw auto noodzakelijk zijn, dan nemen wij altijd contact met u op om de mogelijkheden door te spreken. Wij zijn een garage die graag met de klant mee denkt en dat is te zien in de rekening.

Combineer uw APK keuring met een onderhoudsbeurt

Veel van onze klanten kiezen ervoor om hun APK keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. Ideaal, want zo bespaart u tijd en geld. Laat u de APK keuring in combinatie met een grote onderhoudsbeurt uitvoeren, dan betaalt u bij PeltaCars PeltaCars slechts €4,20 voor de APK keuring (normaal €29,50).

Bij ons kunt u snel en goedkoop een APK-keuring laten uitvoeren. De kosten hiervoor zijn:

De auto is afgekeurd

Als de auto niet voldoet aan de APK keuringseisen dan is er een reparatie nodig om de auto weer in orde te krijgen en alsnog APK te laten goedkeuren. Je hebt dan de tijd tot de APK definitief verloopt. Als de APK is verlopen dan heb je een probleem. Je loopt dan het risico om een boete te krijgen. De auto moet je dan laten repareren, verkopen, laten schorsen of laten slopen. Indien de garage de auto niet APK afmeldt dan kun je er nog mee rijden totdat de APK einddatum verstrijkt. De datum van de vorige APK blijft dan geldend. Rondrijden met een auto zonder APK is strafbaar. Indien je betrokken raakt bij een ongeval kan het zijn dat de verzekering niets gaat uitkeren.

Wanneer en hoe vaak APK keuren

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. In dit artikel leest u hier meer over.

Meer informatie

Uitstel van APK-plicht

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw voertuig niet op tijd APK-goedgekeurd kunt krijgen. Misschien bent u in het buitenland en kunt u niet voor de APK-vervaldatum naar Nederland komen. Of misschien is uw voertuig niet goedgekeurd bij een eerdere APK-keuring en moeten er reparaties uitgevoerd worden voordat u weer een keuring kunt laten doen. Al rijdt u niet met het voertuig, u moet uw voertuig tijdig APK laten keuren. Dit is een wettelijke verplichting.

 

Wat kost een bandenwissel?

Komt u voor een bandenwissel dan controleren wij gelijk uw remvloeistof, koelvloeistof, ruitenvloeistof, oliepeil en verlichting! Bij PeltaCars hanteren wij vaste prijzen voor een banden- en wielenwissel. Ongeacht hoe klein of groot uw auto en banden zijn, wij hanteren één prijs.

Bandenwissel €67,50
De prijs van een bandenwissel (het verwisselen van een band op dezelfde velg) bestaat uit twee onderdelen:

De montagekosten van de banden
De kosten voor het balanceren van de banden
De wielen moeten gebalanceerd worden na montage van de band, om de wielen in balans onder de auto te plaatsen. Mogelijk is het noodzakelijk om de ventielen te verwisselen (€2,-).

Wielenwissel €30,-
Bij een wielenwissel wordt het complete wiel (band inclusief velg) gewisseld. Bij een wielenwissel is het balanceren van een band niet nodig. De prijs van een wielenwissel bestaan enkel uit het wisselen van de wielen. Wel controleren wij alle vloeistoffen en verlichting van de auto voor u.
Onafhankelijk en meedenkend advies

PeltaCars is een merk onafhankelijke bandenspecialist in Zutphen. U kunt bij ons terecht voor een breed assortiment aan winterbanden van een hoge kwaliteit. Wij bieden u banden voor personenauto’s, 4×4 SUV’s, bestelwagens, caravans en aanhangwagens. Is het profiel van uw band te laag, dan helpen wij u met een eerlijk advies. Elke band heeft verschillende voor- en nadelen met zijn eigen prijskaartje. PeltaCars in Zutphen helpt u de juiste band te vinden.
Opslag winterbanden of zomerbanden

Bij PeltaCars in Zutphen kunt u uw banden met een goed gevoel in opslag laten nemen. Heeft u geen plek om uw banden op te slaan of vindt u het gewoon gemakkelijk als wij uw banden in opslag nemen, dan regelen wij dat voor u.
Voor €22,50 per half jaar nemen wij uw banden in opslag!
Gebruikte winterbanden te koop

In onze showroom staan veel winterbanden die wij te koop aanbieden, deze banden zijn meestal zo goed als nieuw. Al onze banden zijn messcherp geprijsd. Hieronder vindt u al onze aanwezige bandenmerken en maten.
Gebruikte winterbanden

Motorstoring

Moderne auto’s zijn uitgerust met allerlei elektronische systemen. Als er iets mis is met deze systemen uit zich dat vaak in een storingsmelding op het dashboard. Het systeem heeft de fout opgeslagen in het geheugen en het motormanagementlampje gaat branden. Dit lampje vertelt u dat u even langs de garage moet. Met onze moderne testapparatuur kunnen wij uw auto direct uitlezen. Hierdoor zijn wij in staat op een efficiënte manier elektronische storingen op te sporen en te verhelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *